top of page

Medisinsk Yoga Hodepine & svimmelhet

I denne kursmodulen vil du lære deg hvordan medisinsk yoga, pust og meditasjon kan bidra til å bedre hverdagen for personer med hodepine og/eller svimmelhet.

 

Medisinsk yoga kan være en veldig fin form for forebyggende aktivitet ved hodepine. Yogaen har som hensikt å redusere stress og spenninger i kroppen. Man lærer seg en økt kroppsbevissthet og tilstedeværelse som gjør det lettere å kjenne når man faktisk anspenner muskulatur eller på annen måte skaper spenninger i kroppen. Ved hjelp av pust og avspenningsteknikker kan man redusere stressnivået i kroppen hvilket kan bidra både til mindre muskulære spenninger og til bedre søvn.

 

Medisinsk yoga kan ha flere funksjoner ved vestibulær sykdom (sykdom i balanseorganet). Både utsøhet og svimmelhet skaper muskulære spenningsmønster i kroppen. Medisinsk yoga kan være et viktig verktøy for å finne stressreduksjon, løsne opp i anspent muskulatur, normalisere bevegelsesmønster og øke bevissthet rundt hvordan vi bruker kroppen. Yoga kan også brukes som balansetrening og en forsiktig tilnærming til VRT (Vestibulær rehabilitering) for denne pasientgruppen.

 

Kursleder er Fysioterapeut Anna Lejerstedt.

Anna er fysioterapeut og er spesialisert i svimmelhet og vestibulære sykdommer (sykdommer i balanseorganet). Hun møter til daglig pasienter som er plaget med svimmelhet og hodepine.

Anna har selv migrene og har også hatt vestibularis nevritt (virus på balansenerven) og BPPV (krystallsyke).

 

Til modulen medfølger et kompendium med blant annet informasjon om forskjellige type hodepine sykdommer og vestibulære lidelser. Kompendiet inneholder også flere forskjellige yogaprogram som er spesielt utformet for personer som er plaget med hodepine respektive svimmelhet. Du lær deg også hvordan du kan tilpasse yogaøvelser sånn at deltakere på en trygg måte kan utføre andre yogaprogram som du ønsker å undervise.

 

 

 

 

ivan-aleksic-hko-iWhYdYE-unsplash.jpg

Hva lærer du på denne modulen?​

Du lærer deg yogaprogrammer som er spesielt utviklet for hodepine, svimmelhet og ustøhet. Du lærer deg også å tilpasse øvelser slik at deltakere med vestibulære sykdommer på en trygg måte kan delta i dine vanlige yogagrupper.

Hvem passer denne modulen for?

Modulen passer for deg som jobber med pasienter som er plaget med hodepine og/eller svimmelhet. Modulen passer også for deg som selv er plaget med hodepine og/eller svimmelhet og som ønsker å tilegne deg kunnskap for å selv kunne praktisere yoga hjemme.

Praktisk info

Kursholder er Fysioterapeut og spesialist i svimmelhet Anna Lejerstedt.
Du kan lese om hennes bakgrunn under fanen "Om oss".

 

Sertifiseringskurset går over to dager

Du får en manual med teori og yogaprogrammer

Pris: 4990kr

Oppstart: 14-15 september 2024, 10.00-16.00 begge dager.

Hvor: Drammen

bottom of page