top of page

Medisinsk Yoga i vann/terapibasseng

En rekke helseutfordringer kan gjøre det vanskelig å gjennomføre yoga og annen trening på matte eller stol. Både vanntrening og yoga er hver for seg skånsomme og gode former for trening. Ved å kombinere disse kan du oppleve gleden av begge treningsformer- og til og med en forsterket effekt.

Både økt bevegelighet, ro og balanse fra yoga, og den beroligende og smertelindrende effekten av varmt vann kan bidra til økt bevegelighet og sirkulasjon, mindre stress og smerter, bedre søvn og velvære.

Medisinsk Yoga viser god effekt på stress, blodtrykk, pust, søvn og smerte. Disse gode effektene vil kunne oppleves av en større gruppe mennesker som ellers ikke ville ha mulighet for å delta på yogaklasser i sal grunnet immobilitet eller smerter.

 

 

 

 

 

Aktiviteter i vann øker bevegeligheten og styrken og frigjør endorfiner i kroppen som blant annet bidrar til å redusere smerte og stivhet. Selv om du veier mindre enn 10% av din kroppsvekt gjør vannets motstand at du bruker 10-12 ganger mer energi ved å gjøre øvelser i vann. Man behøver ikke være svømmedyktig for å delta på Medisinsk Yoga i vann.  

shutterstock_668027773-min.jpg

 

 

 

I programmene legger vi vekt på både den fysiologiske og den energetiske delen av mennesket. Flere av programmene vil være spesielt utviklet for de gruppene vi vet bruker varmtvanns basseng som trening/opptrening, bland annet for å redusere betennelses tilstander i kroppen.

Ved å bringe yogaen inn i bassengtreningen vil også disse få gleden av effekten av yoga- og øke utbyttet av både basseng- og yogatreningen.

 

 

 

Sertifiseringsprogrammet passer for deg som leder enkeltpersoner/grupper, likepersoner og deg som jobber innen helse-, fysioterapeuter og andre profesjonelle som møter mennesker i med fysiske og/eller mentale utfordringer. For deg som er yogalærer kan dette sertifiseringsprogrammet bidra til hvordan du kan legge til rette for individuell oppfølging, men også hvis du ønsker å tilby Medisinsk Yoga for grupper.

Praktisk info

Kursholdere er Anette Haugnæss og Marianne Feydt.
Du kan lese om deres bakgrunn under fanen "om oss".

 

Sertifiseringskurset går en dag

Du får en manual med teori og yogaprogrammer.

Pris: 2490kr

Kursdato: 24.mai 2024, kl. 10.00-16.00

Hvor: Mjøndalen (Drammen)

bottom of page