top of page

Medisinsk Yoga mage/tarm/kost

Forskning viser at kosthold har stor betydning både på den fysiske kroppen og vår mentale helse. Selv om vi vet dette, er det ikke alltid så lett å ta de ''riktige valgene'' i forhold til hva vi putter i munnen. Forskning viser også at blant annet stress, pust og søvn påvirker hormonene våre som igjen påvirker hva vi har lyst på. Tilgangen på ''usunne saker'' er større enn noen gang. Mange er i den berømte ''tidsklemma'' og benytter seg til stadighet av ferdig prosessert mat. Gir du oppmerksomhet til kroppen har du kanskje begynt å kjenne på kroppen hvordan forskjellig type mat og drikke påvirker kroppen.

Det er mange meninger om hva ''sunn mat'' er. Siste forskning viser at Norge er et av landene i Europa med mest overvekt. Vi vet også at vekt har en tett sammenheng med trivsel.

Mange har i dag utfordringer med overvekt, mage/tarm problematikk, mat allergier og andre fordøyelses plager. Dette har dessverre blitt en stor de av det vestlige utfordringene. 

Når du gjør yoga forhindres blant annet akkumulering av skadelig kolesterol i blodet. Yoga styrker både indre og ytre magemuskulatur, for eksempel musklene som er involvert i tarmbevegelsene.

 

Yoga bidrar også til å balansere produksjonen i endokrine kjertler, hormoner og balanserer og aktiverer de indre organene som er involvert i fordøyelsen.

 

Vegan Bowl

 

 

Sertifiseringsprogrammet passer for deg som som møter mennesker med utfordring med overvekt, mage/tarm besvær, fordøyelsesproblematikk o.l.

For deg som er yogalærer kan dette sertifiseringsprogrammet bidra til hvordan du kan legge til rette for individuell oppfølging, men også hvis du ønsker å tilby yoga som arena for grupper med utfordringer som nevnt ovenfor.

 

 

Praktisk info

Kursholdere er Anna Kathrine Ljøgodt og Marianne Feydt.
Du kan lese om hennes bakgrunn under fanen "Om oss".

 

Sertifiseringskurset går over to dager

Du får en manual med teori og yogaprogrammer.

Pris: 4990kr

Oppstart: 7.-8.september 2024, 10-16 begge dager.

Hvor: Drammen

kvinnehelse-12.jpg
bottom of page