top of page

April 2024

Medisinsk Yoga Helsereise

Velkommen til rolige dager med yoga, meditasjon og gode opplevelser i fantastiske Egypt!

Bli med oss på en reise til indre ro, mer energi og velvære! Vi gjør medisinsk yoga daglig i vakre omgivelser både i ørkenen og ved havet. Der skal vi fylle på med gode opplevelser, herlig felleskap, stillhet, ro og velvære for kropp, sinn og sjel!

Ta en pause fra hverdagens rutiner, for å vende fokuset innover i deg selv og finn din egen rytme og flyt. Å reise på retreat er noe mer enn en ferie. En retreat er tilrettelagt for at du skal kunne få mer tid til deg selv, praktisere yoga, meditasjon, hvile, stillhet, god mat og oppleve støttende fellesskap. I omsorgen du viser deg selv vil du få mulighet til å lade batteriene, fylle på med gode opplevelser og lære enkle, gode teknikker som du tar med deg hjem til hverdagen.

 

Det vil bli daglig morgenyoga med utsikt mot havet, samt ekstra yoga og meditasjonsøkter de fleste dagene. Dersom havet holder riktig temperatur, vil vi også gjøre yoga i vann, som er en fantastisk opplevelse. Fredag er det fullmåne, og vi inviterer da til fullmånemeditasjon i måneskinn på stranden.

dayra camp.jpeg

Sertifisering i Medisinsk Yoga Søvn

I tillegg til yogaen vil vi tilby undervisning med sertifisering i Medisinsk yoga for Søvn. Dette er valgfritt å delta på. Undervisningen fletter sammen kunnskap fra både nyere fysiologi og yogisk kunnskap, og vil være en blanding av teori og praktiske øvelser. Med en holistisk og praktisk tilnærming til helse og velvære ønsker vi å bidra til økt bevissthet om kropp og helse for god livskvalitet, også lenge etter retreaten er over! Denne sertifiseringen kan du også ha nytte av om du jobber med mennesker, hvor den kan fungere som en god veileder for å styrke søvnkvaliteten hos mennesker som strever med søvn.

Hvem kan delta?

Denne yogareisen er åpen for deg som aldri har gjort yoga tidligere og deg som har erfaring med yoga. Vi ønsker å gi deg opplevelsen av hvordan Medisinsk Yoga påvirker deg på et dypt plan når du får anledning til å praktisere yoga, meditasjon og pusteteknikker flere ganger om dagen i nydelige omgivelser. Her kan du nyte vegetarisk mat, tilberedt med dyp kunnskap og kjærlighet, slappe av ved havet og nyte rolige dager i vakre omgivelser.

Hva er Medisinsk Yoga?

Medisinsk Yoga er en rolig og enkel yogaform som kan passe for de aller fleste. Det er en yogaform basert på de gamle yogiske tradisjonene, flettet sammen med nyere kunnskap. Pust, rolige bevegelser, oppmerksomhetstrening, meditasjon og dyp hvile er flettet sammen til helhetlige og effektive yogaprogrammer.

Hva gjør vi på retreatet?

I løpet av uken vil du få muligheten til å delta på yoga ved stranden der vi gjør yoga i soloppgang og fullmånemeditasjon ved havet. Det vil også bli en dag med båttur (inkludert i pris). Alle aktiviteter og samlinger er selvfølgelig frivillige. På fritiden er det mulig å slappe av ved stranden eller trekke deg tilbake på en av de mange vakre plassene rundt om på retreatet.

 

I løpet av uken får du trene på å leve litt langsommere, være oppmerksomt tilstede i din egen kropp, være i stillhet, gi kroppen tid til å finne balanse, bli kjent med din energi, og vekke din flyt og kraft. Du vil få erfare kraften som finnes i å leve litt roligere, verdien av å sanse og ikke minst får du erfare hvor lett det kan være å lade batteriene!

Dagsrytme og foreløpig program for uken,
med forbehold om justeringer

Ankomstdagen April 2023

(dato kommer om kort tid)

Vi samles på hotellet i Kairo og spiser middag sammen (litt avhengig av ankomst). Vi blir deretter hentet på hotellet og kjørt ut til en camp i ørkenen hvor vi skal tilbringe et døgn for å oppleve den atmosfæren.

Foreløpig Program Mandag - Tirsdag

På campen i ørkenen inviterer vi til yoga, meditasjon, måltid rundt bålet og se på stjernene. Vi sover i telt på campen. Tirsdag blir vi hentet i ørkenen og kjørt videre til Dayra Camp hvor vi skal være de siste dagene (her har nettopp den Norske ambassaden i Egypt vært på retreat og var veldig fornøyd).

Foreløpig program Tirsdag - Søndag

07.00-08.30 Morgenyoga
08.30-10.00 Frokost
10.00-13.00 Samlingsstund/undervisning/utflukt/egentid
13.00-16.30 Lunsj med siesta
16.30-18.30 Samling/undervisning/utflukt/egentid/Yoga
18.30-20.00 Middag og hvile
20.00-20.30 Kveldsmeditasjon. Samlingstund/utflukt/egentid vil variere fra dag til dag.

Torsdag: Morgenyoga etterfulgt av frokost blir det båttur. Fredag: Fullmånemeditasjon på stranden.

Alle samlinger, yogastunder, meditasjoner og utflukter er valgfrie. Ønsker du egentid eller bare hvile så gjør du det. 

Avreise søndag (avhengig av flytid)

Kl 06.00-07.00 Kort morgenyoga Kl 07.00-09.00 Frokost Kl 10.00. Avreise.

Alle samlinger, yogastunder, meditasjoner og utflukter er valgfrie. Ønsker du egentid eller bare hvile så gjør du det. 

OBS! Vi har kun tilgang til retreaten fra og til de datoene og tidene som angis her. Kommer du tidligere eller blir lengre så tar du selv ansvar for din egen overnatting og opphold utover de dagene retreaten er booket. Vil du ha anbefalinger om overnatting i nærheten så si ifra så er vi behjelpelige med det.

Vi har lagt det opp slik at du som deltager kan velge å ankomme en dag tidligere for å være med på guidet tur til pyramidene og to museum på søndagen. Det vil tilkomme en kostnad på ca 2500-3000 norske kroner for en ekstra natt på hotell, guidet tur, samt lunsj og middag hvis du velger dette tilleggsalternativet. 

Tilleggsalternativ for de som ønsker å oppleve pyramidene og Kairo

Ankomst dag: Vi møtes på hotellet og har samlet middag. (Vi kan avtale nærmere når flybilletter er bestilt om vi møtes på flyplassen.)

Avreise dag: Vi reiser samlet til flyplassen.

Ankomst/Avreise

Vi blir hentet på hotellet i Kairo og kjørt ut til campen i ørkenen. Dagen etter blir vi kjørt til Dayra Camp, hvor vi skal være resten av uken. På avreise dagen blir vi kjørt til flyplassen.

Dayra Camp Ain Sokhna har en lang sandstrand og en strandpromenade. Sjekk de gjerne ut på Instagram eller Facebook

Transfer

Vi bor to og to og deler bad. Hvis det er noen spesielle du vil dele rom med, så gir du oss beskjed via e-post når du bestiller. Du kan bo i et rom alene mot et tillegg i pris på kr 1900 nok.

Rom

Kjøkkenet er vegetarisk med en fantastisk kokk som kan vegetarisk, vegansk, mikrobiotisk mat og raw food. Alkohol og sigaretter (også e-sigaretter) tillates ikke på området. Maten kommer til å være tilpasset for å styrke kroppen ved yoga og meditasjon. Har du allergier eller intoleranser så skal de meldes ifra om i god tid før ankomst, slik at de kan avgjøre om de kan møte dine behov, samt ha tid til å tilpasse menyene.

Mat

 • Egypt er i samme tidssone som Norge

 • I Egypt er valutaen Egyptiske pund

 • Liker du å vandre; ta med gode sko.

 • Badedrakt/bikini så klart!

 • Sengetøy og håndduker fins.

 • Dusjsåpe og sjampo tar du med selv.

 • Håndkle å bruke ved bassenget eller ved bad på stranden tar du med selv.

Godt å vite og tips

15,990 NOK (tillegg for enkeltrom 1900,-)

Påmeldingsavgift: 5 990 NOK betales et par uker etter at du har meldt deg på, for å sikre plassen, og resterende 10 000 NOK betales senest 10 uker før avreise (Fakturaene kommer via din e-post. Påmeldings avgiften tilbakebetales ikke ved avmelding. Avmeldinger nærmere kursstart enn 10 uker kan kun tilbakebetales om vi finner en annen deltager som kan ta plassen.

Inkludert i prisen:

 • 1 overnatting på hotell i Kairo

 • 1 overnatting i camp i ørkenen

 • 5 overnattinger i Dayra camp Ain Sokhna

 • 3 vegetariske måltid per dag.

 • Overnatting i delt dobbeltrom, to enkeltsenger.

 • Te, kaffe og frukt i løpet av dagen.

 • Sertifisering i Medisinska Yoga for søvn (verdi 3990 kr)


Ikke inkludert i prisen:
Reise til og fra Egypt
Reiseforsikring

Pris

Praktisk informasjon

Marianne Feydt

Marianne Feydt er Medisinsk Yoga terapeut og lærer og jobber med dette på heltid. Marianne er blant annet Medisinsk Yoga Yoga stress og utbrenthet mentor, har fordypning i Medisisnk yoga Yoga traume og hun har blant annet utviklet Medisinsk Yoga fordypningskurs som blant annet søvn, vann og Medisinsk Yoga Unge og psykisk helse. Hun var i mange år en del av det Internasjonale MediYoga Teamet hvor hun utviklet fordypningskurs/spesialkurs som blant annet Søvn, Varmtvann/terapibasseng og Unge og psykisk helse. Hun underviste blant annet pedagoger, helsepersonell, lærer, terapeuter og andre yogalærere. Marianne er også lærer i EMYoga (Energy Medicine Yoga), Barne og ungdoms yogalærer og Vinyasa yogalærer. 

Marianne driver i dag Medisinsk yoga Drammen og Medisinsk yoga Norge sammen med Anette Haugnæss, og har bakgrunn som samtaleterapeut, par og relasjonsterapeut og samtalecoach (senior practitioner nivå, tilsluttet EMCC) hos Humanova i Oslo. I tillegg har hun utdannelse innen kostrådgivning og stressmestring. Marianne over 30-års erfaring i arbeid med mennesker.

PÅMELDING

Via mail til: post@medisinskyoganorge.no

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på.
Vi gleder oss til en uke sammen med deg!

Hjertelig velkommen!
Med hilsen fra Marianne

Lærer på reisen

Lærer på reisen er Marianne Feydt. Sammen med teamet i Medisinsk Yoga Norge har hun flere spennende prosjekter under utvikling, og samarbeidet i teamet er preget av kreativitet, glede og en brennende lidenskap for yoga og å bringe enkle verktøy for gode dager til våre medmennesker. Marianne har arrangert retreater tidligere, og ønsker å bringe all sin erfaring og kompetanse til en herlig yogareise til Egypt for deg som ønsker  en hel uke til personlig påfyll.

bottom of page