top of page

10-17 August 2024

Medisinsk Yoga Retreat

Velkommen til rolige dager med yoga, meditasjon og gode opplevelser på vakre Villa Dorothea i Spania!

Bli med oss på en reise til indre ro, mer energi og velvære! Vi gjør medisinsk yoga daglig i vakre omgivelser på det eksklusive Retreat stedet Villa Dorothea. Der skal vi fylle på med gode opplevelser, felleskap, stillhet, ro og velvære for kropp, sinn og sjel!

PÅMELDING via mail til:

post@medisinskyoganorge.no

MG_3278-Edit.jpg

Hva gjør vi denne uken:

Ta en pause fra hverdagens rutiner, for å vende fokuset innover i deg selv og finn din egen rytme og din flyt. Å reise på retreat er noe mer enn en ferie- et retreat er tilrettelagt for at du skal kunne få mer tid til deg selv, få praktisere yoga, meditasjon, hvile, stillhet, god mat og støttende fellesskap. I kjærligheten og omsorgen du viser deg selv vil du få lade batteriene, fylle på med gode opplevelser og lære enkle, gode teknikker som du tar med deg hjem til hverdagen og din livsvei.

Det vil bli daglig morgenyoga, samt ekstra yoga og meditasjonsøkter de fleste dagene. Det vil også bli gongbad en av kveldene. Yogaen vil foregå i den vakre salen i Villaen- omgitt av marmor og med den vakreste utsikt! Dersom saltvannsbassenget holder riktig temperatur, vil vi også gjøre yoga i vann- en fantastisk opplevelse. En av dagene vil vi dra til stranden og gjøre morgenyogaen i soloppgang, etterfulgt av frokost på stranden.

I tillegg til yogaen vil det være undervisning de fleste dagene (valgfri deltagelse) hvor vi setter fokus på selvivaretagelse. Undervisningen fletter sammen kunnskap fra både nyere forskning og kunnskap og yogisk perspektiv, og det vil være en blanding av teori og praktiske øvelser. Med en holistisk og praktisk tilnærming til helse og velvære ønsker vi å bidra til økt bevissthet om kropp og helse for god livskvalitet, også lenge etter retreaten er over! 

Hvem kan delta?

Denne yogareisen er åpen for deg som aldri har gjort yoga tidligere og deg som har erfaring med yoga. Vi ønsker å gi deg opplevelsen av hvordan Medisinsk Yoga påvirker deg på et dypt plan når du får anledning til å praktisere yoga, meditasjon og pusteteknikker flere ganger om dagen. Vi ønsker at du skal få oppleve dette i de nydeligste omgivelser, omgitt av andre som ønsker det samme som deg- å utforske yoga og gi deg selv en uke med magiske dager. Her kan du nyte vegetarisk mat, tilberedt med dyp kunnskap og kjærlighet, slappe av ved saltvannsbassenget og nyte rolige dager i vakre omgivelser. 

Hva er Medisinsk Yoga?

Medisinsk Yoga er en rolig og enkel yogaform som kan passe for de aller fleste. Det er en yogaform basert på de gamle yogiske tradisjonene, flettet sammen med nyere kunnskap.

Hva gjør vi på retreatet?
I løpet av uken vil du få muligheten til å delta på morgentur til stranden der vi gjør yoga i soloppgang (inkludert i pris), gongbad (inkludert i pris), utflukt til nydelige Altea hvor vi spiser middag på en av de lokale restaurantene (inkludert i pris). Det vil også bli mulighet for å delta på en guidet vandring med meditasjon i de vakre omgivelsene (dette betaler du selv, påmelding ved ankomst). Det vil også bli noen samlingsstunder om veien til indre ro og yogaens forståelse av god helse. Alle aktiviteter og samlinger er selvfølgelig frivillige. På fritiden er det mulig å ta en tur til deilige Villa Joyosa, slappe av ved bassenget eller trekke deg tilbake på en av de mange vakre plassene rundt om på retreatet.

I løpet av uken får du trene på å leve litt langsommere, være oppmerksomt tilstede i din egen kropp, være i stillhet, gi kroppen tid til å finne balanse, bli kjent med din energi- og å vekke din flyt og kraft. Du vil få erfare kraften som finnes i å leve litt roligere, verdien av å sanse og ikke minst får du erfare hvor lett det kan være å lade batteriene! 

Om du ønsker er dette også en mulighet til å bli sertifisert i modulen: Medisinsk Yoga Selvivaretagelse.

Denne modulen passer for deg som ønsker å lære om selvivaretagelse for egen del.

Den passer også for deg som jobber med mennesker, da det å være helsepersonell/behandler eller i annet arbeid hvor kontakt med mennesker i forskjellige situasjoner er forbundet med spesielle krav og utfordringer. Dette innebærer arbeidshverdager hvor man er en hjelper i møte med personer som har det vondt. Rollen som behandler gjør at man kommer tett på lidelse. Det viser seg at det å være i kontakt med komplekse saker, manglende bedring og triste skjebner kan tenkes å utgjøre en belastning over tid. 

Det er en ydmykhet og en respekt for den kompleksiteten det ligger i å jobbe med det som har med det menneskelige å gjøre. I denne modulen ser vi nærmere på hvordan helsepersonell/behandlere best mulig kan yte helsehjelp uten at det går på bekostning av dem selv.

Formålet med modulen er å forebygge og lindre belastninger. 

I denne modulen lærer du om:

 • Belastningspsykologi

 • Stressfysiologi

 • Hvordan møte grubling og bekymring

 • Programmer i Medisinsk Yoga

 • Teknikker og øvelser til bruk i hverdagen

 • Oppmerksomhetstrening​

 • Forebygging av utbrenthet

 

Denne modulen kan tas av alle, samtidig som den inngår i instruktør/lærerutdanningen.

Sertifiseringen inngår i prisen på retreaten. Pris på modulen om du tar den i Norge er 4990,-

Dagsrytme og foreløpig program for uken,
med forbehold om justeringer

Praktisk informasjon

Dagsrytme og foreløpig program for uken, med forbehold om justering av program.

Ankomstdagen Lørdag 10.08. 2024

Ankomstdagen Lørdag 10.08. 2024

16.00 Innsjekking åpner.

18.00 Velkommen og informasjon

19.00 Middag

20.00 Presentasjon og en liten kort kveldsmeditasjon!

Foreløpig Program Søndag-Fredag

07.30-08.30 Morgenyoga

08.30-10.00 Frokost

10.00-13.00 Samlingsstund/undervisning/utflukt/egentid

13.00-14.30 Lunsj

14.30-18.00 Egentid

18.00-19.30 Middag

20.00-21.00 Kveldsmeditasjon, noen kvelder med gongbad.

(Samlingstund/utflukt/egentid vil variere fra dag til dag).


Tirsdag morgen: Yoga i soloppgang på stranden.


Fredagen: avslutter vi med en tur til nydelige Altea, der du får tid til å rusle i gatene og shoppe litt hvis du ønsker. Vi spiser sammen på restaurant. Busstur til Altea samt middagen er inkludert i prisen.


Avreise Lørdag
Kl 07.00-08.00 Kort morgenyoga
Kl 08.00-09.00 Frokost
Kl 10.00. Avreise.OBS! Vi har kun tilgang til retreaten fra og til de datoene og tidene som angis her. Kommer du tidligere eller blir lengre så tar du selv ansvar for din egen overnatting og opphold utover de dagene retreaten er booket. Vil du ha anbefalinger om overnatting i nærheten så ta kontakt med Villa Dorothea Retreat direkte.

Mer informasjon

Kl 06.00-07.00 Kort morgenyoga Kl 07.00-09.00 Frokost Kl 10.00. Avreise.

Alle samlinger, yogastunder, meditasjoner og utflukter er valgfrie. Ønsker du egentid eller bare hvile så gjør du det. 

Her kommer mye nyttig informasjon! Ta deg tid til å lese nedenfor, siden det er informasjon om deg, din tur og ditt opphold på Villa Dorothea Retreat.


Orker du ikke å lese all infoen under, så les teksten om TIDLIG ANKOMST og den om TRANSFER! Det handler om hvordan og når du kommer deg til retreaten. tilgang, fordi andre retreater pågår. Akkurat som at vi ikke kan bli værende etter kl. 10 på avreisedagen, fordi det skal rengjøres og forberedes før neste retreat.

 • Lørdag kl. 16.00 Innsjekkingen åpner.

  OBS! Før kl. 16 har vi ikke tilgang, fordi andre retreater pågår. Akkurat som at vi ikke kan bli værende etter kl. 10 på avreisedagen, fordi det skal rengjøres og forberedes før neste retreat.

 • NB Reise til og fra Villa Dorothea inngår ikke i prisen.

  Retreaten åpner kl. 16.00 på ankomst lørdagen og stenger kl. 10.00 på avreisedagen.

  Lander du tidlig kan du vandre i Alicante. Reisen mellom flyplassen og Alicante by tar ca. 20 minutter med buss, 19 km.
  Du kan også ta en taxi til Villajoyosa som er nærmeste kystby og strand til Villa Dorothea Retreat. Taxi mellom flyplassen og Villajoyosa koster €65-70. Taxi mellom Villajoyosa og Villa Dorothea tar 12 minutter og koster ca. €15-20.

  Villajoyosa har en lang sandstrand og en strandpromenade. Det er siesta og stengte butikker fra ca. 13.30-17.30. Da er en del restauranter åpne.


  Kommer du en eller flere dager tidligere eller vil bli noen dager etter retreaten, så ordner du overnatting og opphold selv. Kontakt gjerne Villa Dorothea Retreat for tips og anbefalinger på hvor du kan bo.

 • Liv Freya, som eier og driver Villa Dorothea Retreat, hjelper gjerne til å organisere slik at du blir hentet og levert på flyplassen (ca €20.), pluss at hun gjerne hjelper til å organisere det slik at du, om du kommer tidlig, blir kjørt til en bra plass for så å bli hentet når det er tid for det.


  For å få hjelp med transfer må vi vite at du vil ha hjelp, så fortell oss at du ønsker transfer senest en uke før retreaten starter. Har du ikke sagt ifra til oss om at du vil ha hjelp med å bli hentet, så tar du en taxi fra flyplassen. Vær nøye med adressen, fordi det ikke er mange taxisjåfører som finner vegen om de ikke får helt riktig adresse.

  Villa Dorothea Retreat, Calle Holanda 5, Bella Orxeta (Orxeta)

  Norsk veibeskrivelse: 6 km nord for Villajoyosa, ta av mot Orxeta og sving til høyre ved restaurant El Pantano.


  Spansk vägbeskrivning: 6 km recto al norte de Villajoyosa, diríjase a Orxeta y gire a la derecha en el restaurante El Pantano.

 • Vi bor to og to og deler bad. Hvis det er noen spesielle du vil dele rom med, så gir du oss beskjed via e-post når du bestiller. Du kan bo i et rom alene mot et tillegg i pris på kr 1900 nok. 

 • Kjøkkenet er vegetarisk med en fantastisk kokk som kan vegetarisk, vegansk, mikrobiotisk mat og raw food. All mat er økologisk og drikkevannet hentes hver dag fra en kilde oppe i fjellene. Alkohol og sigaretter (også e-sigaretter) tillates ikke på området. Maten kommer til å være tilpasset for å styrke kroppen ved yoga og meditasjon. Har du allergier eller intoleranser så skal de meldes ifra om til Villa Dorothea direkte og i god tid før ankomst, slik at de kan avgjøre om de kan møte dine behov, samt ha tid til å tilpasse menyene.

  • Spania er i samme tidssone som Norge

  • Spania har siesta mellom ca. 13.30-17.30 hvor butikkene stenger og kaféer og restauranter har åpent.

  • Det fins ingen steder å veksle penger ved retreaten, men det er minibanker både i Villajoyosa og Orcheta.

  • I Spania er valutaen Euro

  • Yogamatte, puter, tepper og stoler er på stedet

  • Liker du å vandre; ta med gode sko.

  • Innesko/tøfler er lurt

  • Badedrakt/bikini så klart!

  • Sengetøy og håndduker fins.

  • Dusjsåpe og sjampo tar du med selv.

  • Håndkle å bruke ved bassenget eller ved bad på stranden tar du med selv.

 • 15,990 NOK
  (tillegg for enkeltrom 1900,-)

  Påmeldingsavgift: 5 990 NOK betales et par uker etter at du har meldt deg på, for å sikre plassen, og resterende 10 000 NOK betales senest 10 uker før kursstart. Fakturaene kommer via din e-post.


  Påmeldingsavgiften tilbakebetales ikke ved avmelding. Avmeldinger nærmere kursstart enn 10 uker kan kun tilbakebetales om vi finner en annen deltager som kan ta plassen.


  Inkludert i prisen:
  3 utflukter 
  • 3 vegetariske måltid per dag.
  • Overnatting i delt dobbeltrom, to enkeltsenger.
  • Te, kaffe og frukt i løpet av dagen.

   

  Ikke inkludert i prisen:
  Reise til og fra Villa Dorothea Retreat.
  Reiseforsikring

Marianne Feydt

Marianne Feydt er Medisinsk terapeut og lærer og jobber med dette på heltid. Marianne er blant annet Medisinsk Yoga lærer i stress og utbrenthet mentor, har fordypning i Medisinsk Yoga traume og hun samarbeider om utvikling av Medisinsk Yoga fordypningskurs som blant annet Medisinsk Yoga søvn, vann og Medisinsk Yoga Unge og psykisk helse. Hun har vært en del av det Internasjonale MediYoga Teamet. Marianne er lærer i EMYoga (Energy Medicine Yoga), Barne og ungdoms yogalærer, Vinyasa yogalærer. Hun driver Medisinsk Yoga Drammen, og Medisinsk Yoga Norge. Hun er utdannet samtaleterapeut, par og relasjonsterapeut og samtalecoach (senior practitioner nivå, tilsluttet EMCC) hos Humanova i Oslo. I tillegg har hun utdannelse innen kostrådgivning og stressmestring. Marianne over 30-års erfaring i arbeid med mennesker. Du kan lese mer om Marianne her.
 

Kontakt:
marianne@medisinskyoganorge.no
95735753

Anette Haugnæss

Jeg heter Anette Haugnæss, og er en del av teamet til Medisinsk Yoga Norge. Ved siden av drifter jeg Solid Veiledning AS hvor jeg tilbyr prosessveiledning for helse- og oppvekstsektor og flyktningtjenesten. I tillegg holder jeg fagdager for helse - og skolepersonell, og tilbyr yogatimer på bestilling hos foreninger og bedrifter.

​ 

Erfaringene mine har vokst frem over 20 år hvor jeg har samhandlet med ungdom utsatt for komplekse traumer. Dette har bidratt til nyttige erfaringer, både på ledelsesnivå, kollegagruppen, tverrfaglig samarbeid og ikke minst i møtene med ungdommene og deres nettverk. Avdelingen jeg jobbet ved var så heldig å få veiledning av Heine Steinkopf ved RVTS Sør , hvor flere av oss har bidratt som informanter i hans doktorgradsarbeid - som absolutt er verdt å se nærmere på! 

​​

Jeg har spisskompetanse på traumebevisst omsorg, stress og teknikker for selvivaretakelse. Gjennom årene har jeg tatt en bachelor i barnevern, en mastergrad i klinisk psykisk helsearbeid, videreutdanning i oppmerksomt nærvær (mindfulness) ved NTNU, og jeg er sertifisert stressveileder, tankevirusinstruktør og sorggruppeleder.

 

Kontakt:

anette@medisinskyoganorge.no

98677474

 

PÅMELDING via mail til:

post@medisinskyoganorge.no
 

 

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på.
Vi gleder oss til en uke sammen

 

Hjertelig hilsen Anette og Marianne 

Lærer på reisen

Lærere på reisen er Marianne Feydt og Anette Haugnæss. Vi er begge Medisinsk Yoga lærer og terapeuter. Vi har flere spennende prosjekter under utvikling, og vårt samarbeid er preget av kreativitet, glede og en brennenende lidenskap for yoga og å bringe enkle verktøy for gode dager til våre medmennesker. Vi har begge arrangert retreater tidligere, og ønsker å bringe all vår erfaring og kompetanse til en herlig yogareise! Nå gleder vi oss til å samle all vår energi og vårt fokus på å gi DEG en fantastisk uke.

bottom of page